Template upload on new Joomla site doesn't load plugin.

Doug G.
90 Posts
Doug G. posted this 05 November 2019

I uploaded a nicepage project to a clean new install of Joomla. The template export had all marked except exporting as a project. After upload, going to the template and selecting the import content button on the style, it gave me an error that the plugin was not installed, and sure enough the administrator control panel did not show the usual Nicepage buttons or selections.

Downloading the plugin and installing it fixed the problem, but that should not occur when the plugin is selected as part of the export.

I uploaded a nicepage project to a clean new install of Joomla. The template export had all marked except exporting as a project. After upload, going to the template and selecting the import content button on the style, it gave me an error that the plugin was not installed, and sure enough the administrator control panel did not show the usual Nicepage buttons or selections. Downloading the plugin and installing it fixed the problem, but that should not occur when the plugin is selected as part of the export.
Vote to pay developers attention to this features or issue.
6 Comments
Order By: Standard | Newest
Support Team
Support Team posted this 07 November 2019

Аt the present time theme and the Nicepage plugin have a separate installer for Joomla.
And of course, we are continue of work on improving installation process.

Аt the present time theme and the Nicepage plugin have a separate installer for Joomla. And of course, we are continue of work on improving installation process.
Doug G.
90 Posts
Doug G. posted this 07 November 2019

No issues, it was just a FYI. My other site updated with the newer plugin and no problems from an existing install. I couldn't say when the problem occurred in the past couple releases because this site was build just a day ago.

No issues, it was just a FYI. My other site updated with the newer plugin and no problems from an existing install. I couldn't say when the problem occurred in the past couple releases because this site was build just a day ago.
Support Team
Support Team posted this 08 November 2019

Hi Doug,

When you install the theme and plug-in on the site for the first time, you need to install the plug-in separately, that is how the installation works. We'll consider improving the installation process for Joomla.

...................................................
Sincerely,
Hella
Nicepage Support Team

Please subscribe to our YouTube channel: http://youtube.com/nicepage?sub_confirmation=1
Follow us on Facebook: http://facebook.com/nicepageapp

Hi Doug, When you install the theme and plug-in on the site for the first time, you need to install the plug-in separately, that is how the installation works. We'll consider improving the installation process for Joomla. ................................................... Sincerely, Hella Nicepage Support Team Please subscribe to our YouTube channel: http://youtube.com/nicepage?sub_confirmation=1 Follow us on Facebook: http://facebook.com/nicepageapp
Doug G.
90 Posts
Doug G. posted this 08 November 2019

Ah, you might want to document by placing a note with the option to embed the plugin to alert people to download the plugin for their first upload.

Just trying to help you all avoid having to answer that question again.

You all have a nice day!

Ah, you might want to document by placing a note with the option to embed the plugin to alert people to download the plugin for their first upload. Just trying to help you all avoid having to answer that question again. You all have a nice day!
wessels3
1 Posts
wessels3 posted this 25 November 2019

Just trying to help you all avoid having to answer that question again.

Thank you Doug G, You saved my life......hehe. After the third re-installation I stumbled into your FUI message. Much appreciated.

> Just trying to help you all avoid having to answer that question again. > Thank you Doug G, You saved my life......hehe. After the third re-installation I stumbled into your FUI message. Much appreciated.
Doug G.
90 Posts
Doug G. posted this 25 November 2019

@wessels3
I was happy to be of assistance. I still my starting days on the web but I was in a required class in college where the teacher had us install Wordpress on hosting site and build it. I got live assistance that showed the plugin site at Wordpress to add additional functionality. So I got a head start even though I had some prior experience building sites in raw HTML before CSS showed up to help deal with the HTML better. But those didn't have the functionality to install plugins so I never looked for them until my college class (I went back to college at 50. It was a trip to experience)

@wessels3 I was happy to be of assistance. I still my starting days on the web but I was in a required class in college where the teacher had us install Wordpress on hosting site and build it. I got live assistance that showed the plugin site at Wordpress to add additional functionality. So I got a head start even though I had some prior experience building sites in raw HTML before CSS showed up to help deal with the HTML better. But those didn't have the functionality to install plugins so I never looked for them until my college class (I went back to college at 50. It was a trip to experience)
You must log in or register to leave comments